Boerderij 'Het Gagelgat' / nieuws / amerpoort-samenwerking

HET GAGELGAT NIEUWSBULLETIN

25-05-2012

Cliënten Amerpoort aan de slag bij boerderij Het Gagelgat in Soest

image
image

Cliënten Amerpoort aan de slag bij boerderij Het Gagelgat in Soest
Onlangs tekende Amerpoort als eerste zorgaanbieder een samenwerkingsovereenkomst met Stichting De Paardenkamp. Deze stichting, die al 50 jaar opvang verzorgt voor oude paarden, opent in juni een nieuwe boerderij in Soest, Het Gagelgat.

Bijzonder is, dat deze boerderij uiteenlopende dagbestedingsmogelijkheden biedt voor mensen met een verstandelijke beperking. Zingeving, arbeidsplezier en integratie zijn daarbij de belangrijkste uitgangspunten. De overeenkomst is getekend door Dirk Keetbaas, bestuursvoorzitter van Stichting De Paardenkamp en Rick Schepers, divisiedirecteur Regio van Amerpoort.

Werkzaamheden
Er zijn op Het Gagelgat veel verschillende werkzaamheden te verrichten. In eerste instantie helpen de cliënten van Amerpoort mee bij het onderhouden van de terreinen op en rond de boerderij. ‘Werkenderwijs’ wordt gekeken welke taken zij verder op zich kunnen nemen. De samenwerking start officieel op 1 juni aanstaande. Boerderij Het Gagelgat, gevestigd aan de Birkstraat 107 in Soest, is vanaf 24 juni 7 dagen per week gratis toegankelijk voor publiek.

Waardevolle aanvulling
Dirk Keetbaas is blij met de samenwerking:”Het aanbieden van onze locatie voor dagbesteding door zorginstellingen geeft een aanvulling op onze maatschappelijke doelstellingen en biedt mensen de kans in een natuurlijke omgeving op een zinvolle manier bezig te zijn. Daar dragen wij als Paardenkamp graag ons steentje aan bij.

Schepers: “Amerpoort maakt zich sterk voor een divers en kleurrijk aanbod van dagbestedingsactiviteiten aan haar cliënten. Op onze locatie het Leemveld in Soest maken daar ruim 80 cliënten gebruik van. Het Gagelgat is een waardevolle uitbreiding van het al brede scala.”

Traditie in ere hersteld
Het Gagelgat is een 18e eeuwse boerderij in Soest, die door De Paardenkamp volledig gerestaureerd is tot een werkende boerderij anno 1900. De boerderij biedt, naast opvang van oude paarden en informatie over de verzorging van paarden, een informatiepunt over dier en natuur en het omliggende landschap.

Het is een lang gekoesterde wens om op Het Gagelgat extra activiteiten te organiseren en de dagbestedingsactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking passen daar prima in. In het monumentale pand is de ruim 300 jaar historie van de boerderij te beleven en wordt op toegankelijke wijze informatie gegeven over het boerenleven door de eeuwen heen.