Boerderij 'Het Gagelgat' / wat / interactieve-verhalenroute

Het Gagelgat, leuk voor iedereen

image

Interactieve Verhalenroute

Vind de verhalen!

Het Gagelgat is een boerderij die al drie eeuwen oud is. Tientallen generaties boeren hebben hier gewoond en gewerkt. Een rijke geschiedenis dus, waar interessante, leuke, leerzame en grappige verhalen bij horen.
En aangezien niet iedereen dezelfde verhalen interessant vindt, kan je tijdens de interactieve rondleiding uit vier verschillende soorten kiezen:


Paardenfan
Zit jij op de basisschool? En ben je, net als wij, dol op paarden? Dan ben jij een echte Paardenfan en past deze badge het beste bij jou. Leuke verhalen, interessante weetjes, en nog veel meer!


Paardenfluisteraar
Ben jij al een ervaren ruiter? Weet je al hoe je met paarden om moet gaan en durf je al in hun oren te fluisteren hoe lief je ze vindt? Dan geeft deze badge je toegang tot een hoop nieuwe weetjes, geschiedenis en verhalen, speciaal voor De Paardenfluisteraar.


Cultuurminnaar
Bent u geïnteresseerd in de boeren- en paardencultuur? En de kunst en de verhalentraditie die daaromheen hangt? Kies dan deze badge en u wordt als Cultuurminnaar op uw wenken bediend met verhalen, uitleg en wetenswaardigheden.


Hippostoricus
Bent u al een tijdje iemand waar je U tegen zegt? Dan zal de historie van Soest, Het Gagelgat en De Paardenkamp u zeer interesseren. Een historicus met “hippische” voorkeur, of zoals wij dat graag noemen: De Hippostoricus.

Bij de ingang kiest u de juiste badge. Deze badge activeert vervolgens de verhalen in de boerderij, zodra u in de buurt van een verhalenpunt komt.